Friday, February 21, 2014

SEMESTER 4 ~



hye guyz,,,hri niee,,abez da sesi teori dalam class,,haa,,tahniahh untukk dak2 semester 4 tahun 2 semester2 akhirnyee kitee dapat gakk abezkan lecture untuk sem nie,,n akhirnye kite akan same2 masuk clinical area start isnin nie,, haaa bnyakk ann dugaan kite sem niee,,terutmanye ppengorbanan mase hahaha,,,

siezz ahh,,sem nieee,jujur aq ckap,,aq memang malas gler,,waktu prep aq x study,,waktu class aq pon fikiran melayang2,,haha memang x leh focus,,sem niee aq bnyakk mainn lahhh wehh,,dont know why,,keje balik on9,ngadap laptop x pon tdo,,kat celas pon same je,,x tido pon aq g borak ngn kawan sblah,,2 laa rutin harian,,hahah p memang bnyak keje cek tdo je ah,,







n then aq bnyak x puas hati ntuk sem niee coz pngajar bnyak amik mase kite org ntuk rest,,haa,,wat kelas hari sabtu pai hold day,,pas 2 if clas hari biase habis patot kol 5 nie campai kol 6+ haaa,,bapakk ahh,,,dy org x pk agaknyee student niee ha,,padhal dy org yg x abezkan topik,,p mase kite org pon pai kne curi,,eyyy,,,geramm je ann,,p nak wat mcm ne,,nak besuare pon atas kpntgan kite org gak,,trimeee jee ahh,,






yg aq btmbahh2 stress g,,haa,,duiittt elaun bagi 800,p habiz mcm 2 gakk,haa bukan sbb bros ky,,p sbb settlekan hall2 byaran kolej gak,,duit makan laa,,duit buku la,,ptostate la baju la 2 la ni la haa mcm2 g ahh,,,p nak wat mcm nee t x baya kang naik name lakk,,mane aq nak bayar hal2 kolej mane nak bayar P1 aq nie,,n nak bayar mcm2 g ahh,,,haa,haihh ntahh laa,,smwee orgg akan dpat -ve untuk stiap wet elaun ha,,nak wat mcm ne,,redho n ikat peruutt jee laaaahh haaaa





niee lakk,,kne prepare untukk mid sem akan dtang n final,,haa,,,kne work hard lakk untukk study 4 mid and final,,haa,,t dah masuk clinical area ntah aq rajin ke x bace buku pon aq x tau,,ahhaha g stress,,hahaa samee jee,,p nak wat mcm ne,,aq azam nak dpat dekan means dpat star dlam class haa,pointer sblm niee,,kurang 2je,,lau x da star,,xpe,,kne ushe krass g,,ahha hop lehh ahh dpat,,n hope member2 aq yg lain ponn dapat inprov gakk ntuk sem nie,,ha x nak ade sape2 yg fail orr codding kuning g,,ha




soo aq harap mulai saat niee aq kne work hard da,,,xleh malasss2,,hahaa kangg tidorr pon x lene cek mikirkan study,,,leh beruban rambut haha,,p ntahh laa,rase mcm xlehh je nak start skrg,,ahhaa kne tnggu minggu pprksaan je koot ru ade smangatt,,ahhaha jgn tiruu tauu,, =P




xpee lahh,,ape2 ponn dugaan yg dtg,,angap 2 smwe as a +ve,,haaa,,hidup x leh stress2,,kang t keshtan pon x tejage kangg sakiitt pulakk,,,soo terapi yg paling sesuai untuk trunkan stress,,pkk laa bnde2 yg best2 n indah2,then smile,,,senyum slalu awet mude tauu hahaha,,,k laa gengg,,nie jee aq nak tlis,,t aq free aq tlis g ea,,hahah remember SMILE always ky ^_^



Wednesday, February 19, 2014

PERAK oohhh PERAK ~

fuuhh huyz blogerrrrzzzz,,,bnyakknyeee sarang lelabahh dalm niee,,lamee la siakkk x bkak blog,,amboiii,,xpe2,,xksah laa,,bkn aktif ponn blogingg,,,haa,,btw aq nak share pnglman trip aq g perak sabtu lpas (15/2/14),,,makluumm laaa,,,xpnahh g jejak perak,,,

haa btw pujii la skitt ann,,,perak nie cantikk,,aq g umah member aq kat tg piandang perak,,ambooii terujee laa,,,umah lakk di kelilingi sawahh,,haaa,,cme 2 laa,,aq pk nak dtg tengok sawahh,,p upenyee,,,bukan musim,,soo tanah ponn keringg,,,p siezz ahh,,,tenang je suasane kg dy,,haa membuatkan aq x nak balik,,,ha,xpe laa x nak ckap bnyak2,,,just korg scroll laa pic2 kat bawah niee,,haa yg pntg aq nak ckap sini,,PERAK mmg ohsem! =)


 

haa nie ismawati,,aq g perak g umah isma nie la,,tq isma =)

atas feri ^_^

nie amalia nailah,,dy pon joint,,kami pg b3 =)

nie umahhh dyy,,haa teruje bb johor xde umah mcm nie,,kbnyakkan umah kat kg 2 smwe mcm nie,,haa style gler,,haa,,smbil 2 dklilingi bendang kat knan kiri blkg umahh haa

haaa xpanas punggung g ddk dlam umahh dahh gatal kaki nak merayap pusing2,,haa plan nak g Ban Pecah ,nekk motoo jeee,,















 

haaaa niee la Ban Pecah,,kire famous gak ahh kat sini,,,Ban Pecah nie member aq cite ade sjrahh dy,ha,org ckap bendang yang kene sumpah oleh anak yatim n batas sawah 2 pecah n melempah la air n jadii laa laott,,haaa lbeh kurgg ahhh ha,,p siezz tempat nieee cantikkkk =)

ade gaye nak ganyah style x?? =P


niee lau fotoshoot kawenn niee,,fuuhh mstii cantik glee tmpat an,,haa nasibb ahh kat perak,,lau kat joho,memanggg ahh




rehat japp bawah pkok btduhh,,nyamann sgat2 time nie =) haa btw yg bdak kcik 2,,anak sdare isma 2,,haa bukan anak kutip kyy,,



haaa 2 je laa,,x g maneee ponn,pas g ban pecah balik umahh makan nasik,,mak dy masak memangg sdapp,,hahah rasee mcm nakk g lagii je pas niee,,insyaallah,,ha
 

nie pic otw balik penang smle dlam ferri,,mukee pon da tonye,,penatt koott hahaha,,


penglmann g perak memang x pat aq lupekan,,pas niee aq nak g ikot member2 balik kedah plakk,,haa nak tgokk apee ade kat kedahh 2ha,, k la guyz,,nie je nak share,,just wait kyy 4 the next update =)

Thursday, October 31, 2013

SECOND YEAR ~




hyeee guyz,,,hari niee nak update lagi,,,,kalii niee nak stiry pasalllll,,,, 2nd years anniversary aq n ikhwan muhammad bin hillmee,, alhamdulilah,,,hari nie,, (31/10/2013) genap dah 2tahun aq hdop bsame dgan dy,,, ^_^ heheehhe.,,stlah 2thun blalu,,mcm2 aq lalui dgan dy,,ade suke,ade duke n mcm2 g ahh,,,alhamdulilah,,masing2 laluinye dgan pnuh tabah,,sampaii la skrgg,, ^_^...

entry kali niee,,aq nak mengimau balik kenangan kite org mase dlu2 knal,,heheh masihh segar dimemory aq,,dlluuu aq xknall pon dy nie,,n xpnah tpir pon akan kawan dgn dy,,kami knal mase kat ump dlu,,kite org 1batch,1course tapi lain class,,butt,,,,kami 1club bersatuan,,hehe kat club perstuan niee la aq knal dy,,mle2 knal2 mcm 2 je laa,,xpnah tgur po,,just tengok dari jaoh je,,g pon time 2,,aq tga ade relationship ag,,soo sampai la 1tahap aq ade keje group bekaitan club aq 2,,dari c2 ahh aq dpat tgok dy dpan2,,n kami a bit beckap,,passss 2,,lamee 2,,1ari aq ade isi minyak kat petronas gambang,plan nak g kuantan nagn member2,,tserempak ngn dy,,dy yg start tegur aq dluu,,pas 2 lamee 2 ade la 1mesej masukk 6be yg x knall ahh,,tegur,,upenyyeee c awan niee dah lame da ad 6be aq,,untungg laaa mintak kat tirah,,hahha pas 2 lelame ade la mesej2 ngn awan nie,,,pai 1 ari aq ajak dyy kwaaa,,heheh gtal gak aq ann,,ingat ag,,,first date kami hari rabu,,heheh kwa g ecm bdue,,rasee sweet,,ehehe,,jalan2,then balikk,,,xnk ahh cite ape jadi mlm 2 an,,haa,,kne banyak rasie mehh,,pas 2 sejak dari first date 2 memang rajinn ah kite org kwa lepak same2,,samm paii lahh aq niee jatuh hati ngn dyy,,fuhhh,,,mcm nee aq jatuh hati 2,,hnyee hati aq je leh bg tau,ssshhhuutttt,,rasiiiee =P hahah,,then kbtlan lakk bf aq lame 2 wat hal,,soo aq tnggalkan dy,,n terime lamaran c awan bucuk niee,,soo bmulee lahh kisah sweet kite org,hehe,,



dlam perhubungan niee memang banyak dugaan deped atas org 2 kuat atau x 2 je,,,sblm nie,,awan banyak manje kan aq,,ape aq nak dpat,,pas 2 wat pape mcti nak bsamee je,,memang xnak ahh tpisah,,suke duke silih beganti,,dlu gakk penah dy hampir2 yg mengdik nan pompoan lain,,aa nasibbbb dy sayng aq,,hha n dlu gakk aq ponn rajin mengedik ngn laki lainn,,p nasibb ahh aq sayng dy,,,haa sampaii laaa 1 tahap mase aq dah mule study kat penang n quit ump kami rajin begaduhh n dy putuskan aq,,,mybee laa sbb faktor aq dduk jaoh dari dy ann,,hampir 7bulan aq menjande,,, yang menemai aq hanye tngisan semate,,ye ahh sayngg koott,,dah laa lagi seminggu je nak sthun hbngan kami,,haa,,pas lbeh kurang 7blan aq khlngan awan tampe berite,,dy muncul semule dalam idop aq,,menceriakan smle hdup aq,,,smpaii laaa dy sanggup datng penang untuk jmpe aq,,sooo first jumpe dy stlah hampir 7lan tpsah,,membuatkan aq raseee rinduuu setengah mati tau x,,,akhirnyee dy sanggup trime aq smulee,,,weee!! sroonookk,,,,heheheh so start dy trime aq smle 2,,sampaii la skrggg hbngan kamii kekal lagii,,,spanjang phubungan ke2 kami niee,,samee laa mcm 2 gak dugaan p aq ttap kuatt coz aq takott khlgan dy smle utk k2 x,,haaap ape2 ponn alhamdulilahh,,,aq still dpat kasih sayang yg cukup dari dy,,,


sooo hari niee dah 2nd year kami idop bsame,,aq harap kasih sayng dy pade aq still kuat lagi mcm dluuu,,,coz,,aq x nak khlgan dyy lagiii mcm dluu,,hope aq akan jadi wife dy yg sah 1 ari nanti INSYAALLAH  ^_^




untuk ikhwan muhammad bin hillmee >



HAPPY ANNIVERSARY kite yg ke2!!!!!
Ixsangkee laaa I lehh sambut anniversary kite tahonn nie,,Yeeehhhhhhh ^_^ ,,thank u hubby coz being mine..i sayang u sangat,,,n I pon nak mintak maaf gakk bab tahon nie pnye ulangtahun kite x pat jmpe,, =( sedehhh I by..tapi x pe lah,,ape2 pon I nak mintak maaf dari ujung ambut pai ujung kaki if spanjang hbngan kite nie I banyak sakitkan hati u,wat u terase,wat u xde mood,wat u mengamuk,wat u fadup,wat u rase meluat,xpndai jge atie u,mnyusahkan u n I mintak maaf if I nie x perfect mcm pompoan lain macam2 lagi ahh,,nak cakap pon pai da x tau ha bb banyak sgat,,I mintak maafsgat2,,I just kadg2 nakkan lbih phtian dari u,,even I niee tamak kasih sayng,,heheeh I sayng u hubby,,ixmampu nak khlgan u jadi maafkan lah kslhan ispanjang phbngan kite sampai laaa akhir hayat I nanti,,I tau now I banyak timbulkan maslah pd u,,maafkan I,,I insan yg lmah,,same like u,,if ade ape2 yg u xske tntg I,,hope kite leh bawak bbncang,I xnak u tnggalkan I mcm dlu,,I x sanggup,,dlam idop I hnye ade fmly I n only u,,I hope kite akan same2 stie antre 1 sme lain,,coz I nak yg bthte dlm hati I hnye u =) ,,ehem eahhh sedihh lakk,,hahah xnak sdih2,,ape2 pon,,slmat ulg tahun sayng,,hrpan I hnye smge u akan jadi suanmi I yg sah 1arie nanti even I plu tnggu u bthun2 salipun I sanggup coz dlm atie I ttlis name u je n smge u tahan ngn prangai I,u akn bsabar lyan krenah I,n smoge xde yg ke3 diantre kite so that kite akn hidup bhgie slmnye,,insyaalah,,,,,^_^,heheheh,,ape2 pon I <3 u HUBBY ^_^











Wednesday, October 30, 2013

HAPPY BIRTHDAY "20th"







hye guyzz,,,!!! hari niee nak 30/10/2013 genap 20thn umur IKHWAN MUHAMMAD BIN HILLMEE,,haihh,,sooo aq update blog aq nie untuk wish bf day salah 1 orang yg aq sayng dalam dunie nie slepas famly aq,,heheh HAPPY BIRTHDAY SAYANG!!!!!! agak sedihh sbb aq x pat nak smbut bfday dy tahon nie,,ye laa dy kat UMP,,aq plak kat PENANG,,mcmm neee nakk smbut an,,aq pon x dpat cuti,,tp x pe ahh,,sbb aq dah plan smthing untukk dy ptg smlm ngn member2 aq jugak,,

even aq x pat smbut bfday dy kat sane,,cukup ahhh dgan ape yg aq plan untuk dy so that dy dpat smbut nn kawan2 kite org kat sane,,,,even aq tgah xde wet,,p xpe,,aq still gak \wat smthg ntk dy n aq sangat bpuas hati,,tnkz ahh untuk kawan2 aq,,c miaa sbb sudi bg 6be account n sudi blikan kek untuk awan,,heheh,,aq x plann pon sbnanye nak wat pape ntuk dy,,smwe yg aq plan pon last minit kottt,,p alhamdulilahh ahh bejalan lancar,,,xckup ngn aq blikan kek,,tnkz ntuk ezzra gak sbb sudi bg fb n tlg print kan shelai kertas 2 ntuk aq,hhahaha ye ahh,,aq just pk,,xkan nak bg kek,,msti ah aq kne bg smthg ucapan an,,soo that ptg 2gak,,aq bkak lappy aq,,aq g buat karangan panjang mcm surat untuk awan then aq mtak tlg ezzra untuk printkan,,,haha,,ape2 ponn tnkzz ea,,,,halkan je laa duit syiling print 2 ea,,hahahaah n thank gak untuk meen,aiman,n xtauu g ahh sape,,xkesah laa,,,sbb sudi mmeriahkan,,aaha,sdehhh aqq x dpat makan kek 2,,nak gak merase,,,p x pe ahh,,,,i just happy dari jaoh je,,haa untuk ikhwan muhammad bin hillmee >




Assalamualaikum
Kehadapan Ikhwan Muhammad Bin Hillmee,,hye Hubby,,,HAPPY BIRTHDAY  ^_^ ,,,,ssooo tepat 12am nie u dah 20thn,p I dah 20thn ++ dlu bbanding u,ciann u lambat,,hehe,,xpe lahh,,,sooo,,iam sooo soryy coz I xpat nak smbut bfday 2 mcm 1st u sambut bfday u kat ump dlu,,I ponn sedihh gak,,bab I x pat dtg jmpe u untuk sambut bfday u sayng,,ape2 pon,,I mintak maaf yee sbb bfday u kali nie I x mampu bagi ape2 T_T ,,tapi x pe,,I dah hantar ‘kabus’ besar untuk u kan,,,heheh am sory if its 2 simple,,but 2 je yang I mampu rancang untuk u sayng,,xpe,,hadiah u I tetap akan bagi,,butt,,,not now =P …hehe,,soo hope u enjoy ur day sayng,,semoge u panjang umur,,murah rezeki,n smge ape saje impian u akan tecapai,,insyaalahh,, ^_^


hahah!!! 2 je ntuk hari nie,, tnkz 2 all again!!! n HAPPY BIRTHDAY IKHWAN MUHAMMAD BIN HILLMEE



Wednesday, October 9, 2013

HENTIKAN GEJALA ROGOL DIKALANGAN KANAK-KANAK ~








hyee korang,,hari niee entry aq kali niee pasal kes ROGOL,,,sebelum aq mulekan crite aq nak bg tau ape 2 maksud rogol,,Rogol nie mcm yg kite tahu ia merupakan satu jenayah.Ia berlaku apabila seseorang dipaksa melakukan hubungan seks tanpa kerelaannya (penis di masukkan kedalam vagina atau dubur mangsa tanpa mengira peringkat umur).Rogol boleh berlaku secara paksaan, ugutan atau pujuk rayu.selalunye laa Wanita dan kanak-kanak la yg sering menjadi mangsa rogol...

nak tau kenape aq update blog kali nie pasal kes rogol????okk mcm nieee,,aq skrang posting kat wad pidiatrik iaitu wad khas untuk kanak2,,baru sminggu aq posting kat sini,, hari nie,,ade laa sorang budak perempuan  nieee,,baruu darjah 2,,d masukkan ke ward sbb kes kne rogol,,,,aq x nak la aib kan budak 2,,ape yang aq tulis nie untuk renungan n bukan untuk memalukan,,,n aq pon x kan cerite ahh sape budak 2 ,,,

dari ape yang aq bace kat rekod perubatan die,,dy nie d masukkan kat ward sbb kne rogol ngn jiran die,,, haa,,yang x leh blahh nyee,,dy kne rogol dengan lelaki umur 50+ warga cina,,ble aq bace,, Allah,,tue dahhhh,,,pkir laa budak2 laki mude,,rupenyeee,,,dah tue mengeletar pon stilll g sangap nak rogol orang,,rogol budak plak 2,,,hadoiii apee la nak jadi,,,

dari ape yang aq bace lagi,,mak budak nie start tau sebab budak 2 tbe2 menangis n ade darah keluar dari vagina,,soo mak die ponn bawak ahh g balai polis wat report,,sooo dy pon kne ahh masuk hospital untuk pemeriksaan,,dari pade riport yg doktor buat,,vagina die dah koyak sepanjang 1.5cm,,xsilap aq anus dy pon tekoyak gak ha,, p x sure la pulak berape cm,,budak nie pon kne oral sex jugak,,hymen bdak niee kompoam ahh dah pecahh,,kesian gilerr ahh,,kecik2 lagi dah x de hymen,gare2 orang tue plakkk 2,,eysss astarfiruallhalazim,,,

now budak 2 still g kat hospital n under kaunseling hospital ngn ibu bapenye,,,yg aq dengar2,,polis dah tangkap dahh lelaki tue 2,,ha 2 aq pon x pasti,,esok aq g jumpe mak dy aq tnye ahh,,hahaha,,emmm tapi 2 ahh,,ksiann,,budak 2 barruu nak membesar dahh ade kenangan se pahit 2,,xtau ahh mase depan dy mcm nie nanti,,hope laa bdak 2 dapat lupekan kisah hitam dy even bnde 2 susah nak dilupekan,,

kebetulan aq cite sal budak nie,,,ade g 1 cite,,sblum aq posting kat hospital besar,,aq posting kat hospital bersalin dlu sbb memang sem nie aq blajar bnyak pasal kelahiran an,,,ha ok,,,ade sorang adik nieee x silap aq umur dy 14 thun kot,,,mengandungggg,,,time 2 baru 5bulan rase,,,ha,,,mule2 aq x tauu ahh yg dy nie single mother,,tau2 je npak simbol SM kat buku rekod perubatan dy,,soo aq pon usha ahh bace,,upenyeeee dyyy niee kene rogol gakk,,,,,nak tau ngn sape??haaaa dy kne rogol ngn atuk angkat dy umur 70+,,ha yg x leh blah nyeee,,kejadian 2 blku time rumah budak 2 kosong,,n atok angkat dy 2 plak memang dtg umah untuk ajar mengaji,,,haaa tapii 2 ahh,,,kne rogollll,,haaa,yg aq bace budak 2 dah bnyak kali sebnye kne rogol ngn atuk 2,,p kne ugut spye x g tau mak ayah,,ha,,kantoi2 dah mengandungg,,,2 ahh citenyee,,,

budak2 mcm niee,,,kesiann wehhhh,,,kecik2 dah kne rogolll,,,rogol pai mengandung bagai,,even kite pon tauu skrg dunie makin lame,,n makin bnyak lakk kes2 rogol niee blaku even 1dunie niee pon mengalami,,,,aq rasee bnde niee x plu nak salahkan sape2,,,diri sendri yg patotnyee  mainkan peranan jage diri masing2,,,ha lau x tahan sangattt g kawin,,kan senang,,aq nak kongsi kett ahhh kat korgg care2 nak atasi gejla2 nie,,,




bagi parent yg ade anak umur baru nak membesar,,jage ahh elokk2,,,tegah dy org dari becakap or ikot orang2 yg x kenal,bagi mengelakkan dy orang kne culik n + kne rogolll,,,ajar budak2 niee dari kecik supye sntiase berhati2 ngn orang2 skliling,,even kat skolah ponn,,cikgu2 pon leh tekankan bnde yang same kat budak2 niee spye dy org leh alert ngn orang2 sekeliling dy org,,n dy org tau ape nak watt lau dy orgg tlibat dlm situasi2 mencemaskan,,ha contohnye ajar anak hafal 6be tefon parent n 6be tefon polis,,,




selalu monitor anak2 or adik2 korg,,amik tauu kemane dy org pegi,,dengan siape dy org bekawan,,had kan mase keluar contohnye larang dy org keluar pade waktu malm n keluar sorang2,,ha bukan niat nak kongkong dy org,,,semue niee utk kslmatan dy orgg,,toll ark? an,,selalu la ade mase bsame ngn dy orgg spye dy org niee rase d hargai n dy org x laaa kluar g ntah mane2 an coz skrg ponn rmai parent yg bz ngn keje pai mase ngn anak2 pon xde,,so x salah kite kadang2 spent time ngn dy orgg,,n galakkan dy org bcrite maslah dy orgg,,bagi memudahkan lau ade pape blaku,,x laaa bdak2 nie memendam jee,,




xsalah lau dari kecik kite ajar anak2 or adik2 kite care tutup aurat yang betull,,memang la manusie niee x semue perfect kan,,p x salah lau kite sentiase mencube untuk jadi at least yg terbaik,kan,,dari kecik leh ajar bdak2 nie pakai tudung,,haa ajar dy org batas2 pergaulan,,even dalam islam pon semue tu dah diajar kan,,,ibu bape ahh yg plg bnyak mainkan pranan,,,skrgg pon dunie dah moden ann,,mcm2 dresup leh gune an,,dgan fasion yg mcm 2 ha,,,smwe 2 atas diri sndri n atas ddikan ibu bape dy orgg...haa kadng2 x leh gak salahkan lelaki yg bnafsu kelaut an,,coz lau sorg pompoan 2 pon x tutup aurat dengn betul ponn leh membangkitkan nafsu lelakii,,tol x???ape2 pon smwe 2 atas diri masing2,,

 zaman skrgg,,,budak2 pon dah ade couple,,toll x??? x semue p aq raseee sglintir ann,,aa,,x salah couplee bg aq,,as long as kite pandai jage diri n tau batas2 nye,,kan,,aq as a pompoan,,pon nak nasihatkan dak2 pompoan kat luar 2,,jage la driii,,jgn mudah terpengaruh ngn pujuk raye lelaki n pandai2 la memilih kawann lelaki,,haaa x nak laaa 1 ri t menyesal,,lau da menyesal,,x leh wat apee lahh,,nasi dah jadi bubur,,ha


aq x la perfectt,,coz xde sape perfect,kan? p aq just nak nashat stkt mane yg aq mampuu,,coz aq pompoan n aq x nak n x snggup tengok budak2 yg kne rogol nie,,kecik ag wehhh,,soooo,,same2 lahh kite jage diri kite masing2,,x kire la kau laki ke kau pompoan,,aq update blog nie,,if ade yg tesalah ke ape ke,,aq mintak maaf,,ape yg aq coretkan adlah dari pandangan n pemikiran aq,xde kenemengne ngn yg lain2,,ha,okeyyy,,,sebelum aq tutup cerite aq,,ha niee aq bagi tips doa untuk elak digogol,,insyaallah bile kite ingat Allah,Allah akan selalu melindungi kite,, ok ^_^


Tuesday, October 8, 2013

KAWAN OH KAWAN ~








terase lameee gilerrr x update blog,,amboiii,,rase dah jangal lakkk,,haah xpe ahh,,,bbulan mcm ne pon aq tnggal blog compom aq akn cari balik tol x?...ha harii nieee,,aq tetibe rindukan kawan,,hermm trtmanye member2 time aq kat UMP dlu,,sdar x sdar dah 1tahun ++ aq tnggalkan UMP,,tapiii kenangan still g segar dalam ingatan aq,,

mcam2 bnde aq blaja kat UMP,,dari segi luaran smpailah dalaman,,haa semue ahh,,kat sini gak ahh aq blajar ape2 erti khdupan n ape 2 erti sahabat,,fuuhhh,,lau critee dari awal pai akhir compom nak tcbut keypad nie haa,,

em bagi aq ah an susah senang memang ahh kne cari fmly an,,tapi mase kite jaoh dari fmly yg kite plukan ialah sahabat tol ark???aq nieee stdy x ahh hebat mane ann,,biase2 je ahh,,tengah2,,,p bile aq susah,,x pham or pape,,yg aq cari member,,kite org kire same2 member bdoh same2,,pandai pon same2 ahh,,bile sedih,,aq cari adlah member,,memang laaa kne cari Tuhan,,tapi kadang2 bile kite luah kat org yg leh paham kite,,smwe 2 pon leh wat hati kite tenang,kan??

tapi kan,,yang paling best adlah,,,gembire same2,,,fuuhhh,,bnde nii ahh yg paling2 aq x pat lupe,,syok abez,, xkire ahh lelaki ke pompoan ke,,smwe member2 aq memang terbaikkkk,,,dluuu blaja2 gak,,pcah kple pcah kple gak,,tapii enjoyy tetap ade,,,kalau bolehh hari2 adlah hari bahgie,,xkire ah hari cuti ke hari class ke hari exam ke ,,bg kite org stiap hari adlah hari free,,hahah tiap minggu xsah lau x g karok n lepak,,bagi kite org acre 2 memang acre wajib ahh,,kongsi duit ramai2 sewe krete zummmm g kuantan jalan2,,padhal kat kuantan 2 xde ape je pon,,p ntah laa,,mybe d sbbkan spend time same2 ann,,,sbb 2 ahhh rase sronok,,dlu ciap rajin g ump pekan jmpe member2 kat sane,,ha tapiiii,,,kite org time blaja blaja ahhh,,time enjoy enjoy ahh,,,xpnah g ketepikan soal stdy ha,,

tapiii 2 lahh,,mkin memang jodoh aq xde kat ump kottt,,,terpaksa pindah coz dapt tawaran blajar under kerajaan yg lbih menjamin mase dpan haa,,emm p rajin gak ahh aq dtang ump time aq cuti sem,,tahon nie aq x tau ahhh aq dpat trun ump ke x,,emm konvo tahon depan batch aq,aq dengar blan 8,,aq rase aq nakkk sgat datang rai hari konvo dyorg,,tapiii xtau ahh time 2 aq cuti ke x,,rase mcm xcuti je ann,,p harap2 ah tarikh 2 dtang time aq tengah cuti,,ape ponn,,if aq x pat dtg time dy org convo,,xpe laaa,,,,aq doakan kejayaan dy org n rai kejayaan dy org dari jaoh je,,,xsangke gak ahh dy org dah nak convo thon dpan,,lau x mcti aq pon convo gak,,hermm x peee,aq x lehh down,,kne smngat,,coz aq pon akan convo as a nurse dalam mase kurg dari 2thon lagi,,heheh

hermm pk nak post pic kat sini,,,p aq rase mcm bnyak sangat ah kenangan pai dah x tau nak pilih mane 1 pic nak uplod,,soo aseee bek x yah uplod an an an,,cukup ahhh aq mencocet kat sini je,,haha ape ponn,,just nak ckap tnkz utuk kawan2 yg sudi member ngn aq,,coz korg laa yg mmbuatkan hidup aq lagi bertambah bermakne,,,cehh, ^_^







Monday, March 18, 2013

STRESS~







 aaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrgggggggggggghhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! STRESS!!!!!!!!!! 26/3/13 aq dah mle nak exam mid sem,,!! ya Allah!!!!!!!!!!!!!!!!! sem 2 kat kolej aq adlah sem yg PALING teruk dalam 3thun blajar kat sini,,senior2,tutor2,pengarah,CI pon ckap bnde yang same,,sem 2 adlah subject yang paling taf,,blaja tentang banyak penyakit,,bnyak prosedur n banyak banyak banyak lagi!!!!





bnyak ag bnde aq x cover,,aq tersangat la risau!!dengan subjectnye,dgan tutornye dgan kolejnye  dgan mslah peribadinye emm,,,aq x tau nape sem nie,,aq malas tol nak syudy,,dah la malas,,once aq da stdy xpnahnye nak lekat kat pale otak aq nie,,emm ade je bnde aq pk,,xpnahnye pkran aq nie tenang,,,hermmm ntah ape la yang bermain dipikiran aq mase nie,,emm semangat aq da ilang,,mkin aq tlalu campurkan maslah periadi aq kat hal2 stdy aq kot,,2 yang aq x leh nak focus,,emmm p sampai bile,,,


aq x nak faill,,aq takot,,,aq x nak kne repeat bgai2,,emm p aq kne ushe jugak,,even emosi aq x stabil saat nie,,emm mcm2 bnde jadi,,emm ade suke ade duke,,saat2 akhir nie la smwe rase 2 datang,,mase awal2 2 x nak datang.,,emmm btw,,aq kne ushe,,ape pon jadi aq kne gak ushe,,aq kne pulihkan balik aq pnye semangat,,emm kalau laaaaaaa 'dia' ade lagi d cc aq mcti aq rajin nak stdy skrg,,emmmmmmmmmmmmmm





seserabut mcm ne pon aq,,aq kne ingat Allah selalu,,,jgan tnggal solat ,,phon sgle2nye pade Allah,,aq kne pk ibu n abah aq,,dy ltak harapan yg tnggi pd aq,,ye,,aq kne cube,,insyaallah,,aq msti bolehh,,MISTI boleh,,,yehh!!!! btw all the best ntuk student kolej kejururawatan pulau pinang yang akan jalankan exam mid sem pd minggu dpan,,all the best!! cayokk!!!